Mooi asfalt

Tussen Almere en Amsterdam tuffen ze dagelijks op en neer. Via administratie, verkoop en productie op weg naar salarisstrook, bonus en pensioen. Ruim baan, het werkvolk komt eraan.


Wee degene die deze stedentocht dagelijks moet maken. De vernieuwde A1 is tussen Diemen en Muiderberg van zo’n koude lelijkheid dat je lippen ervan kapot trekken en je tong aan het grint vast vriest. Als je al niet depressief wordt van de winter dan helpt dit stuk wegwerk je wel overboord. Asfalt en geluidsschermen lopen grijs in elkaar over. De onderbroken strepen schuimen op golven als het hard waait. Zeeziek word je ervan. Alleen een blik op de lucht geeft je je adem terug.


Op asfaltblij.nl kun je lezen hoe asfalt wordt gemaakt en welke toepassingen er zijn. Bij het bureau van de vakgroep Bitumineuze Werken kun je terecht met vragen. Het bijbehorende twitteraccount volgt niemand, telt twee volgers en heeft nog nooit zelf getweet. Gelukkig hier geen filevorming dus.


Vraagje beste asfaltleggers, fijn die bereikbaarheid enzo. Maar mag er de volgende keer wat groen in het bitumen? Een herfstaster in de berm? Een Des Bouvrietje tussen de hectometerpaaltjes?


Zodat ik ooit kan zeggen: “Mooi asfalt hier.”


Copyright © All rights reserved.
Using Format