Museum Oud Spul


De meeste wethouders en burgemeesters twitteren er lustig op los. Heel goed want zo zijn ze zichtbaar voor inwoners. Maar waarom zijn hun tweets vaak zo ongelooflijk saai?  


Leest u mee?

“Een mooie bijeenkomst in Lutteldorp. Gesproken met de commissie.”

“Op bezoek bij boer Geert. Mooie plannen en ideeën.

“ Bij museum Oudspul. Een aanrader.”

“Asfalt geopend. Goed voor de ontwikkeling van Lutteldorp.”

“Op bezoek met de lokale politieke partij. Was goed.”

“Wij gaan inzetten op de opgaven.”

“Vandaag onderscheidingen uitgedeeld.”


Piketpaaltje
Het is veelal nietszeggend, meer dan keurig, of regelrechte ijdeltuiterij. Naar de reden van een bezoek is het gissen. Wat er echt besproken is, blijft een mysterie. En wat ze de rest van de tijd doen, daarover blijft het stil. Totdat er weer een piketpaaltje te slaan is of een kiekje te nemen is. Het verbaast mij. De meeste bestuurders zijn een groot deel van de week wel ergens op bezoek. Ze zijn gedreven, ambitieus en weten hun netwerken aan te spreken. Maar met hun social media performance maken ze een wereldvreemde indruk. Alsof ze bij hoge uitzondering de neus naar buiten steken en dan eigenlijk niet goed weten wat te zeggen. 


Dikke huid
Ik snap best dat wethouders het simpel en neutraal wilt houden. Want je bent als bestuurder ontzettend kwetsbaar. Je doet het al snel verkeerd en kan je niet altijd verweren. Maar goed, je moet een beetje dikke huid hebben, je moet immers ook in de raad je vrouwtje staan. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen.

Hoe het wel kan?

  • Blijf vertellen waar je voor staat, wat je idealen zijn en aan welke misstanden je iets wil doen. Je bent immers bestuurder geworden omdat je de wereld om je heen beter wilt maken.`
  • Maak de connectie! Toon je interesse. Volg en reageer. Stel je volgers vragen. De beste beslissingen komen tot stand nadat je je oor uit en te na te luister hebt gelegd, toch?
  • Gebruik meer gevoel! Met alle menselijke emoties die een mens heeft. Blij. Gefrustreerd. Opgelucht. En waarom niet een keer over iets waar je je buitensporig over opwindt?
  • Krijg je vragen waar je geen weg mee weet? Een antwoord geven kan altijd, ook als je niet het hele verhaal kan vertellen. ‘Ik weet het niet’ is soms het beste antwoord dat je kunt geven.
  • Toch pesterige of boze volgers? Reageer met een knipoog en in stijl.


Copyright © All rights reserved.
Using Format