Toch Barbie mee

Voske wil barbie mee naar school. Hebben ze nog zo hun best gedaan om haar met elk soort speelgoed te laten spelen. De tweestrijd van het kind. Pakt ze de speelgoedgereedschapskist om haar ouders te plezieren. Of conformeert ze zich aan haar schoolvriendjes en pakt ze barbie. Daar sta je dan met je goede bedoelingen.

Mijn zus en ik speelden in de jaren zeventig al met een grote speelgoedvrachtwagen, een barbie, en honderden stukjes lego. Bijna vijftig jaar later heet dat genderneutraal opvoeden en is dat hip.

Er komt nu iets meer bij kijken. De genderneutrale vader en moeder, -zij in knalroze broek, lang haar, feminiene trekken, hij met stoere jeans, blauwe sneakers,stoppels- zijn blij dat de NS reizigers niet meer aanspreekt met ‘dames en heren. ‘Anders identificeer je mensen primair op dat biologische lichaam. Dat vind ik kwalijk.’ En: ‘We willen juist af van de opvatting dat vrouwen mooi moeten zijn’.

Help me want ik weet het niet meer. Hoe moet ik VTM-journaliste Bo van Spilbeeck aanspreken? Bo heeft sinds ze als vrouw door het leven gaat keurig gekapt haar, gelakte nagels. Op en top vrouw. Haar kinderen zeggen dat ze er als vrouw veel knapper is. Oh shit.

Poezelig roze, stoer blauw. Laten we onze kinderen veilig in het zwart kleden. Met zwarte kousen dan hè?

Oh en de vader, die mag van mij niet op een herenfiets. Anders identificeer je die fiets alleen op zijn heer zijn. Terwijl ie zo mooi is.


Copyright © All rights reserved.
Using Format